Η ταινία της εβδομάδας

Πράσινη ενέργεια

prasini_energia

H ταινία αναφέρεται στην ανάγκη να στραφούμε προς τη νέα πράσινη τεχνολογία και πήρε την τιμητική διάκριση "highly commended" από την επιτροπή του διαγωνισμού MEDEA AWARDS 2009.

 

severn-suzuki-earth-summit-rio-de-janeiro-1992

Το κορίτσι που άφησε άφωνο τον κόσμο για πέντε λεπτά Εκπληκτική ομιλία δωδεκάχρονου κοριτσιού σε διεθνή διάσκεψη για το περιβάλλον.Το 1992, στην ηλικία των 12, η Cullis-Suzuki μάζεψε χρήματα μαζί με άλλα παιδιά, μέλη του ECO, για να παρευρεθεί στην Παγκόσμια Σύνοδο του ΟΗΕ για το Περιβάλλον, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Εκεί μαζί με άλλα μέλη της ομάδας παρουσίασε στο συνέδριο περιβαλλοντικά θέματα υπό τον τρόπο που τα βιώνουν οι νέοι και χειροκροτήθηκε από όρθια τα μέλη του συνεδρίου. Σήμερα είναι ακτιβίστρια περιβαλλοντολόγος, ομιλίτρια, τηλεοπτική οικοδέσποινα και συγγραφέας.

Άλλες ταινίες

Ακολουθώντας τη γραμμή παραγωγής - Στη βιομηχανία τροφίμων

bio_paragogi

Στη σειρά «Ακολουθώντας τη γραμμή παραγωγής» παρακολουθούμε τα στάδια της βιομηχανικής παραγωγής σε τρία σύγχρονα εργοστάσια: πλαστικών, φαρμάκων και τροφίμων.

28η Οκτωβρίου 1940

28_Oct

Το πρώτο ανακοινωθέν του ελληνικού γενικού στρατηγείου για την ιταλική εισβολή καθώς και σκηνές από το μέτωπο της Αλβανίας.